Osa tämän sivun nikseistä saattaa olla jo sinulle ennestään tuttuja, mutta kaikki ne ovat jotenkin hyödyllisiä tai muuten vaan kivoja. Jos keksit jotain lisää lisättävää listaan, niin kerro siitä ihmeessä vaikkapa kommentoimalla!
 
Tuleeko sinulle uuden simvauvan syntyessä hirmuinen nimipulma? Et millään keksisi tarpeeksi kivaa tai omaperäistä nimeä uudelle tulokkaalle? Tässä kohtaa kannattaakin kaivaa jokin vanha kalenteri esiin, sillä yleensä almanakkojen takasivuilta löytyy lista miesten ja naisten nimipäivistä. Joskus mukana on myös ruotsinkielisiä nimiä. Listaa selaamalla vauvelille löytyy varmasti jokin suloisen sopiva kutsumanimi!

Sattuiko simisi ihastumaan pizzan tuoneeseen lähettiin, tai muuten vain haluaisi tutustua pizzakuskiin lähemmin? Yleensä simi ei voi jutella pizzalähetin kanssa kauempaa kuin hetken, ennen lähetin lähtemistä, eikä aina pizzan toimittajalle voi soittaakaan puhelimella. Tilaa vain pizza mahdollisimman usein ja juttele aina vähän aikaa lähetin kanssa, niin välit alkavat lämmetä. Lopulta, kun suhteet ovat tarpeeksi hyvät, pizzakuskilta tulee pizzan toimituksen jälkeen kysymys, josko simisi haluaisi viettää aikaa tämän kanssa. Sen kun vain suostut ehdotukseen ja kas vain, pizzalähetti jää luoksesi ja voit hieroa tuttavuutta tähän ihan rauhassa. Sama juttu toimii myös kiinalaisen ruoan kuskaajaan!

Taaperoiden opettaminen kävelemään, puhumaan ja potalle, on toisinaan liian aikaa vievää ja tylsää hommaa. Kuitenkin, jos syötät pikkuiselle pullollisen mahtimaitoa ja isket opettavalle simaikuiselle mietintämyssyn päähän, niin jo alkaa opettaminen sujua vikkelämmin! Mutta jos simeilläsi ei ole tarpeeksi tavoitepisteitä myssyn tai maidon hankkimiseen, niin aina voit säätää vuodenajan syksyksi, jolloin kaikki oppiminen nopeutuu.

Lapset ja teinit joutuvat pakertamaan läksyjensä kanssa välillä hyvinkin pitkään, mutta jos laitat koululaisen pyytämään apua vanhemmiltaan kotitehtävien tekemisessä, niin seuraavalla kerralla tehtävät onnistuvatkin jo nopeammin! Mutta jos totaalinen laiskuus iskee, niin sen kun vain asetat läksyvihon kirjoituspöydälle ja poistat koko pöydän läksyineen, niin laiskimmankin lapsen läksyt tulevat tehdyiksi! (Pöydän poistamiseen tarvitset koodin: Move_Objects on)

Monesti työintoisen simin urakehitys tyssää siihen, että taitopisteiden kerryttämisen lisäksi pitäisi vielä hankkia iso kasa perheystäviä. Aika ei tunnu riittävän sekä ystävien että taitojen haalimiseen, joten jos samassa taloudessa sattuu asustelemaan joku muukin sim, laita tämä ystävystymään uusien tuttavuuksien kanssa. Tällöin perheystävien määrä kasvaa ja urallaan etenevä sim saa tarvittavan ystävämäärän ylennyksen saamisee,n ja voi itse keskittyä vain taitopisteiden haalimiseen.

Harmittaako, kun ekologinen ja puutarhanhoidosta innostunut simisi ei tunnu saavan kerättyä tarpeeksi maantuvaa roskaa kompostiinsa? Sen lisäksi, että sanomalehdet ja haravoitavat lehdet kelpaavat maantuviksi, myös taaperoiden ja vauvojen vaipoista saa kompostoitavia, kun laitat simisi viemään ne roskiin, mutta perut sitten toiminnon. Näin vaipoista muuttuu läjä roskia, jotka voi sitten kompostoida. Sama pätee taaperoiden potan tyhjentämiseen. Vielä enemmän maantuvaa jätettä saat, kun heität tyhjät pizzalaatikot ja muut sellaiset ostettuun pienempään roskikseen ja tyhjennät sen sitten kompostoriin. Jo alkaa multaa kertyä!

Jos onnistut kasvattamaan jonkun taaperon lapseksi platinamielialan vaikuttaessa, tämä kasvanut lapsi kannattaa laittaa heti opiskelemaan jotain, sillä taitopisteet nousevat huimaa vauhtia lapsella, joka on onnistunut upeasti kasvussaan. Tämän takia kannataakin kohottaa simin tarpeet jo taaperoiässä, jotta kasvun jälkeen olisi enemmän aikaa opiskeluun, eikä heti tarvitsisi rynnätä vessaan asioille.

Joskus koti voi käydä liian pieneksi simeille, eikä kaikkia huonekaluja mahdu sijoittamaan kunnolla mihinkään. Tässä tapauksessa voit tehdä esimerkiksi makuuhuoneesta olohuoneen, sillä simit voivat katsella myös sängystä televisiota. Asetat vain telkkarin niin, että sängystä on suora näkymä televisioon ja laitat simisi rentoutumaan pedilleen ja valitset sitten toiminnoksi television katselun. Tosin toisen simin nukkuessa, telkkarin töllötys ei ole hyvä idea...

Juuri koulusta kotiin selviytyneellä lapsella on iso läksypino urakoitavanaan, mutta tämän hupitarvepalkki näyttää aivan punaista, eikä läksyjen teko innosta. Nopea vaihtoehto hupin lisäämiseen on television töllötys, ja erityisesti juuri Tenavakanavan katseleminen! Nimittäin lastenohjemien seuraaminen kohottaa lapsilla hupia nopeammin, kuin muiden kanavien katsominen.

Onko simisi suurperheellä aina mahdoton nälkä? Eikä yksi ateria-annos tunnu täydentävän nälästä kiljuvia vatsoja, eikä perheen äidillä ole aikaa valmistaa useaa padallista sapuskaa kerralla? Tällöin kannattaa hyödyntää kasvimaan ja lampien herkkuja, nimittäin itse kasvattamista vihanneksista ja ongituista kaloista tehdyt pöperöt täyttävät pikavauhtia jokaisen masun! Laita vaikka perheen lapset hoitamaan kitkemiset ja kalastukset, jolloin äiti saa silti rauhassa hoitaa omat puuhansa.

Viljelemäsi kasvikset ja vihannekset saavat paremman alun istutuksessa, jos lannoitat maan ensin kompostoidulla mullalla. Lisäksi, kun simisi hoitaa kasvimaataan täydellä innolla ja ansaitsee siitä kultaisen ansiomerkin, voi tämä myös kirjaimellisesti jutella kasveille! Myös tämä juttelu parantaa kasvien oloa, ja saa ne kukoistamaan entistä herkullisempina.

Onko joku simperheesi jäsen järin innostunut maalaamisesta? Teoksia syntyy tuon tuosta, eikä kaikkia kehtaisi myydä pois. Voit laittaa maalaukset seinälle nappaamalla ostotilassa valmiin työn telineestä ja iskemällä seinälle. Jos haluat taideteoksesta vielä hienomman, kannattaa se myös kehystää! Kehystäminen onnistuu, kun menet peli tilaan ja klikkaat jollain valittuna olevalla simillä taulua ja valitset "kehystä". Kehyksien ulkonäköön löytyy myös muutamia eri vaihtoehtoja!

Haikaileeko simisi ulkoavaruuteen? Suuremman todennäköisyyden alienien nappaamiselle saat, kun asetat kalleimman teleskoopin vähintään toiseen kerrokseen talossasi ja tähystät tähtiä kello 19.00 - 02.00 välisenä aikana. Tällöin sieppaustodennäköisyys on viisi prosenttia!

Luonteeltaan vakavat simit kartuttavat logiikkapisteitään nopeammin kuin muut. Toimeliaat simit taas kohottavat kuntoaan vikkelämmin, kun taas menevät tienaavat karismapisteitä ripeämmin ja ystävystyvät nopeammin muihin simeihin.

Inhottaako sinua simiesi saaman jälkikasvun jokin luonteenpiirre? Esimerkiksi lapset ovat laiskoja tai liian vakavia? Voit laittaa simlapsien vanhemmat kannustamaan lapsiaan olemaan tietyn luontoisia! Klikkaat vain vanhemman simin ollessa valittuna tämän ipanaa ja valitset "Kannusta olemaan..." ja valitset luonteenpiirteen jota haluat kehittää, ja lapsi saa luonnepisteen tämän palkin kohdalle!